29. maaliskuuta 2011

Merihevosen keväthirnahdus vol.2

Jes, tosi kivaa. Minulle jo perinteiseksi ammattitaudiksi muodostunut jännetupentulehdus iski oikeaan käteeni jälleen. Eihän siitä edellisestä olekaan kun reilu puoli vuotta aikaa.
Aluksi kipu oli melko pientä ja ajattelin, että jos nyt vaan lepuutan kättä muutaman päivän, se menee ehkä ohi.
Ja pyh. Eilen illalla ranne oli niin kipeä, että liikuttamattakin sattui. Hyvä että pystyin edes nukkumaan, kun vihloi niin pirusti.
No omapahan on vikani taas. Syyt jotka ovat johtaneet tähän ovat luultavasti seuraavat: a) Taukojumpat ja venytykset duunissa ovat unohtuneet tyystin. Tosin kiirettä on pitänyt sen verran, ettei ihme. b) Korutyöpöytäni ergonomia on retuperällä. Tarvitsisin kunnon pöydän ja tuolin. c) Perusliikunta on jäänyt taas aika vähälle. Yleensä vältyn tältä vaivalta, kun liikun 2-3 viikossa säännöllisesti. Minkäs teet, kun ei aika riitä?

Blogi luultavasti hiljenee tämän takia joksikin aikaa. Toivottavasti saan käden taas pian kuntoon. Pari postausta saan kuitenkin vielä tehtyä vanhoista korukuvista. Tässä ensimmäinen.

Merihevosen keväthirnahdus sai toisen osan tänä keväänä, kun sulkia minulle lähettänyt P, tilasin äidilleen merihevosaiheisen rannekorun. Tein kaksikin versiota, joista äidille päätyi tuo sinisemmän sävyinen koru.
Kuvat ovat kyllä vähän huonoja. Sinisävyisten helmien kanssa taustan ja valon pitää olla juuri oikeanlainen, muuten kamerani sotkee värit ja valotuksen miten sattuu. :(






















Helminä ihastuttavia Briteistä tilattuja lasihelmiä, metallit korumetallia. Vaihtoehdoista siis tämä lähti saajalle.

















Tämän siirrän pian kaupan puolelle, jos vaikka päätyisi sekin kesäkoruksi uudelle omistajalle. :)

















Käsituen kanssa kirjoittaminen on kyllä hankalaa. Noh, eipähän ainakaan satu niin paljoa. Nyt kättä lepuuttamaan. Tylsäksi käy päivät, kun ei voi koruilla. :(

24. maaliskuuta 2011

H&M vs. DIG

Täytyy hiukan nolona tunnustaa, että olen vähän kuolannut H&M:n uuden kesämalliston koruja.
Jep, huomasin että myös siellä oli paljon sulkakoruja. Täytyy kyllä sanoa, että innostuin sulista ennenkuin edes tajusin niiden tulevan taas muotiin. Ekat sulkakorukokeiluni tosin tein kai jo kolme vuotta sitten.
Noissa hooämmän, glitterin ynnä muiden ketjujen koruissa on vain pari vikaa. Ensinnäkin ne ovat tehotuotettuja kyseenlaisissa oloissa ja toisekseen laatu on aivan surkeaa. Mistäköhän ne sulat mahtavat olla peräisin - en halua edes tietää.
No itsehän en kyllä mikään puhdas pulmunen ole. Ostan joskus vaatteita H&M:ltä, koruja en kuitenkaan yleensä mistään ketjuista. Nyt retkahdin ja ostin yhden sormuksen henkkamaukalta, onneksi en kuitenkaan muita koruja, vaikka kovin kivan näköisiä olivatkin. Marssin Sinelliin ostamaan tarvikkeet ja päätin tehdä saman henkisen korun itse! Siitä tulikin kiva, paljon kivempi kuin niistä kaupan koruista. :)

Mikäs epämääräinen röykkiö se siinä? Koru muodostuu helmien ja metalliriipusten lisäksi pitkästä pätkästä punottua nahkanauhaa, jonka päissä on magneettilukot. Ei tarvitse muuta kuin kietaista remmi käteen ja se napsahtaa kiinni itsestään.

















Siinä se pahuksen sormus. Nättihän se on, mutta katsotaan kauan kestää. :)






















Mulla oli omat muotikuvaukset keskenäni. :D






















Korusta tuli aivan superkesämielelle! Teen varmasti näitä useamman itselleni kesäkoruiksi.

21. maaliskuuta 2011

Solmussa

Jaden koululla oli lauantaina pajapäivä ja itse olin mukana kädentaidot pajassa opettamassa makramesolmintaa 4-6 luokkalaisille. Harmi ettei tullut kameraa mukaan, olisi saanut vähän dokumentaatiota pajoista tännekin.

Tytöt oli innoikkaimpia solmuttelijoita, yhtään poikaa en saanut ryhmääni vaikka aluksi kovasti yritin mainostaa että näitä koruja voi sitten pojatkin käyttää. :)
Päivä meni lapsia neuvoessa, enkä päässyt itse tekemään yhtään korua. Asia piti korjata eilen illalla ja punoinkin huomaamattani neljä rannekorua illalla telkkaria katsellessa.

















Aika tyttömäiset värit näissä. :)

































Tein myös sulkakaulakorun, niinkuin vähän vihjainkinkin edellisessä postauksessa. Kivinä amatsoniitti ja keltainen aventuriini. Metallit antiikkipatinoitua messinkiä.






















Ketjun kiinnitin renkaaseen ihan uudella tavalla.

17. maaliskuuta 2011

Lisää sulkia

Sulkakorukokeilut jatkuu. Tänään tein vähän näyttävämpiä korviksia. Seuraavaksi kokeilen näistä varmaan kaulakorujen tekoa.

Näissä sulkien kaverina karneolia, luuhelmiä ja lasihelmiä sekä erilaisia ketjunpätkiä.

















Tältä näyttävät korvissa. Ei liian näyttävät minusta, aika hipit kylläkin. :)






















Toiset pitkät sulat ilman härpäkkeitä.






















Ja korvissa.






















Tässä vertailun vuoksi vielä lyhyemmät sulat korvissa.


Näytän ihan kaulattomalta näissä kuvissa. Välillä toivon että mulla olisi hovikuvaaja tai malli, niin helpottuisi nämä tällaiset kuvat. Harmi että Jaden korvareiät menivät vähän aikaa sitten umpeen, muuten olisinkin käyttänyt neitiä mallina.

16. maaliskuuta 2011

Sulkia sulkia!

Muistatteko kun innostuin jonkin aikaa sitten messuilta ostamistani papukaijan sulista tehdyistä hiuskoristeista?
Sain yllätyksekseni myöhemmin parilta papukaijan omistajalta yhteydenottoa, ja he lupasivat toimittaa minulle sulkasadon myötä pudonneita sulkia.
Muutaman päivän jännittynyt odotus palkittiin vihdoin toissapäivänä kun postiluukusta tupsahti ensimmäinen sulkalähetys. Niitä tulikin paljon ja montaa eri kokoa! Tänään testailin ensimmäisiä koekappaleita ja oikeastaan näitä piti tehdä vähän enemmänkin ennenkuin esittelen mitään täällä blogissa. Arvatkaa vaan maltoinko odottaa? :) Eli tässäpä vähän maistiaisia.

Kyseessä on laji nimeltä neitokakadu. Sulat ovat kellertävän vaaleita, näissä aika pienet sulat.
Testikorviksia tein kahdet ihan perusmalliset, jotta pääsen sinuiksi uuden materiaalituttavuuden kanssa.
Lisänä turkoosit puuhelmet ja hopeoidut osat.
 
















Ja toiset oransseilla puuhelmillä ja messinkiosilla.

















Kiitos tuhannesti P! Nämä ovat ihania! Kiitoksena lähetän sinullekin parit korvikset sitten, teen vain ensin näitä vähän lisempää niin voit sitten valkata omasi. :)

14. maaliskuuta 2011

Koomantai

On ollut vähän koomainen maanantai. Oudointa on ettei töissä väsyttänyt yhtään, mutta nyt kyllä kun kotiin pääsi.

Laatikoista löytyy usein yllättäviä löytöjä tyyliin - Ai oliko mulla tällainenkin? Varmaan suht tuttua monelle koruilijalle. :D

Tämä kukkariipus jonka keskelle on istutettu makeanvedenhelmi, sai seurakseen valkeita mv-helmiä ja kirkkaita ab-värjättyjä swaroja perussommittelulla. Taisi hilloutua ainakin parisen vuotta jonkin laatikon pohjalla.

































Oho. Tulipa tästä monta kuvaa. :P

















Kaverin äippä tilasi tälle kaveriksi kaulakorun ja korvikset. Fancy jaspis oli erittäin hyvä valinta, sanoisin. ;)
















Joistain malleista saattaa syntyä sarja ihan yhtäkkiä. Verona -korvikset saivat punaiset seuraajat. Malli melkein sama kuin Chigaco -sarjassa paria eroa lukuunottamatta.
Näistä tuli kyllä kivat. :)

12. maaliskuuta 2011

Värejä, värejä!

Nyt se iski - joka keväinen värikuume! Eilen piti jättää töissä kesälomatoiveet ja nyt tuntuisi etten osaa ajatella mitään muuta kuin tulevaa kesää. Kesäiset mietteet alkaa heijastella koruihinkin. :)
Voiko olla keväisempää kuin tämä rannekoru?

Lasihelmiä ja hopeoidut osat.
















Tässäpä varsinainen värien kirjo. Korussa kaikenlaisia kivihelmisiruja. Jade omi tämän heti itselleen. :)
















Sitten vielä yksi simppeli kaulakoru. Pinkki akaattipötkylä ja fasetoitu savukvartsi. Hopearengas itse taottu.

10. maaliskuuta 2011

Lällynlää

Hoh, olenpa hyvä keksimään otsikoita. :D

Eilen illalla näpertelin telkkaria katsellessa tämän epäsymmetrisesti sommitellun kaulakorun. Tummanpunainen granaatti, ja lälly-vaaleanpunainen ruusukvartsi kuuluvat mielestäni ehdottomasti yhteen! En kyllä kovin usein törmää tähän yhdistelmään, vai olenkohan vaan onnistunut jotenkin välttymään..?

Piiiitkässä kaulakorussa edellä mainittujen kivihelmien lisäksi lasihelmiä ja metalliosia. Niin ja sitä messinkiä.
Oli muuten kauhean vaikeasti kuvattava koru. Tuota epäsymmetrisyyttä ei oikein näistä kuvista pääse hahmottamaan.











































Ihana avainriipus Nerik-laatikon syövereistä. ♥

















Korvikset eivät varsinaisesti ole kaulakorun kaveriksi tehty, vaikka siltä ehkä näyttääkin. Kyllä se ruusukvartsi näyttäisi lilojen swarojen kanssa menevän yhtä lailla. :) (ps. tykkään noista helmihatuista ihan älyttömästi!)

6. maaliskuuta 2011

Onnea Äiti!

Rakas mammani täyttää tänään 60 vuotta! Mietin koko viikon mitä ihmettä tekisin hänelle lahjaksi. Äidillä on jo niin monta tekemääni kaulakorua ja rannekorua. Korvareikiä ei ole, joten korvikset ei tule kysymykseen.
No sitten keksin - sormusta en olekaan äipälle vielä takonut!
Kotipajalla en kykene kovin vaativiin suorituksiin, joten lainasin aiempaa ideaani ja tein äidille samanlaisen sormuksen, jonka tein itselleni viime elokuussa. Äidin lempisanonta kun sattuu olemaan sama kuin minun: Go With The Flow. Nämä olkoon nyt sitten äiti - tytär sormukset. :)

Sormus on tehty paksummasta hopealevystä kuin edeltäjänsä, myös leveys on suurempi.

















Tässä voi vertailla kokoeroa. Vasemmalla äidin ja oikealla minun sormus.

















Kukkuu!






















Taoin samaan syssyyn vihdoin tuon kolmannen ohkaisen sormuksen, joka on pitänyt tehdä jo kauan sitten.

















Paljon onnea äiti! Kohta lähdenkin kiikuttamaan lahjaa päivänsankarille. :)

4. maaliskuuta 2011

Pari äijäkorua

Multa tuppaa usein jäämään näitä esittelemättömiä korukuvia tänne koneelle pyörimään. Nämäkin miesten korut tein öö... joskus kuukausi sitten tai jotain. :D

Tämä lähtikin jo työkaverin kaulaan killumaan. Mun mielestä tää on ihan selkee ötökkäkoru! Riipuksessa komeilee selvästi jonkinlainen koppakuoriainen ja noi tummanruskeat pitkulaiset ja uritetut puuhelmet näyttää ihan toukilta. :)






















Tähän kaulakoruun käytin kirpparilta ostetusta rannekorusta nuo kirahvikuvioiset luuhelmet. Muut osat luuta ja puuta.






















Enää huominen aikaa tehdä äidille 60-vuotis synttärilahjakoru, apua! Paineita alkaa pukkaamaan, koska en ole vieläkään täysin keksinyt mitä teen. Ehkä vaan aloitan fillispohjalta ja katson mitä syntyy.

Hyvää viikonloppua kaikille! :)

1. maaliskuuta 2011

Taas koruiluttais!

Lomat on nyt lomittu ja kauheasti tekee mieli tehdä taas koruja. Kun vaan repisi sitä aikaa vielä jostain.

Lomalta palatessani kotona odotti Helmetin kirppiksen kautta ostetut pari helminauhaa. Isot kiitokset Päkälle, nämä on hurrrjan kauniita ja laadukkaita! Vasemmalla fasetoituja botswanan akaatteja ja oikealla neliön mallisia labradoriitteja.
















Helmethän alkoivat juttelemaan heti paikalla ja niistä syntyi tämä rannekoru. Lisäksi mv-helmiä ja hopeaa.

















Vielä toinenkin kuva, kun en osannut vaihteeksi päättää kumman laitan. Tämä koru näyttää muuten tutulta... vähän sama värimaailma ja sommittelu kuin tässä.

















Vielä erityiskiitos helmien mukana tulleista kiitos-kylkiäisistä. Minusta on aina ihanaa yllättyä positiivisesti kun kauppakumppani pistää vähän extraa mukaan. :) ♥
Niistä extrahelmistä, syntyi siis tämä rannekoru, lisänä vain hopeaa.

















Tästäkin pari kuvaa ihan teitä kiusatakseni, hähää. ;) Simpukkahelmet vaihtaa jännästi väriä eri valossa.