7. toukokuuta 2010

Helmivaraston esittelyä

Joku teistä on ehkä miettinyt joskus kuinka paljon mahdan omistaa helmiä.

Kolmen vuoden harrastamisen tuloksena aarteita on "vähän" kertynyt. Tässä ei suinkaan ole ihan kaikki, sillä osa helmistä on siirretty sivuun tilan puutteen takia. Myyn ne varmaan joskus jossain pois, kunhan vaan saan kuvattua. Työkaluja en myöskään kuvannut tällä kertaa tähän postaukseen.

Pahoittelen kuvien kökkölaatua. Auringonvalo ei riittänyt valaisemaan työnurkkaustani, joten jouduin ottamaan suurimman osan kuvista salamalla. Olen ehkä maailman huonoin salamakuvissa.

Tässä on työpisteeni ja suurin osa helmilaatikoista. Raivasin työpöydän ennen kuvausta, eli normaalisti se on paljon paljon sotkuisempi. 


Clas Ohlsonilta hankitut kaksi laatikostoa on pinottu korkeaksi torniksi.
Ylemmän boksin laatikot sisältävät lähinnä kaikenlaisia metalliosia - rihkamat ylemmissä laatikoissa ja hopeat alemmissa. Alemmasta isommasta laatikostosta löytyy kaikki kivihelmet lajeittain.
Laatikot pitäisi merkitä pienillä tarralappusilla, jotta kivet löytyisivät helpommin...
Vasemmalla pilkistää myös pienempi, kahdesta Etolan laatikostosta pinottu torni. Sieltä löyty siemenhelmiä ja lasihelmiä. Unohdin ottaa siitä tarkempaa kuvaa.


Tornin päällä säilytän petsausmaalia, akryylimaaleja ja pensseleitä. Näyttäisipä siellä keikkuvan myös rullat puuvillanarua ja palloketjua. Vanha valokuva on koriste - löytö eräästä töölöläisestä divarista.

Seinällä roikkuu kivihelminauhoja, jotka ei ole mahtuneet laatikkoihin. Ihanan kenkäaiheisen naulakon olen ostanut joskus alkukeväästä Anttilasta.


Pöydällä lojuu pari käsityöaiheista opusta: kirjastosta lainassa oleva Hopeantaonta -kirja sekä uusin Ihana -lehti, jonka äitini tilasi minulle joululahjaksi. Ainoa lehti, jota tilaan ja luen mielelläni.


Sitten vähän helmiä. Tornin laatikoita en jaksa alkaa esittelemään, mutta tässä vähän muita laatikoita.

Pari muovilokerikkoa täynnä lasihelmiä.


Puuhelmiä


Uusimman boksini hankin makeanvedenhelmille


Etualalla rihkamametallit, antiikkimessinkiosia ja kupariosia. Takana hopeaosa- ja riipuslaatikot. Hopealangat unohtuivat kuvasta.
Kuvassa myös Gemshow-onlinen kynä, joka tulee kiitoslahjana jokaisesta tilauksesta. Näitä kyniä taidan omistaa kymmenkunta kappaletta. Käytän niitä korviskoukkujen muotoiluun. :)


Ja vielä hamahelmikokoelma


Että on kai sitä tavaraa jonkin verran kertynyt ja lisää pitää silti saada koko ajan. :D Huhhuh tätä hamstrausta.

10 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

HUI! Itsellä on vain pieni työ"nurkka" tässä tietokone pöydän kulmassa (iso kulmatietokone pöytä, vähän kuin toimistoissa näkee). Ja mulla yksi 8 litran laatikko helmille, sitten muutamia vanhoja karkkilaatikoita siemenhelmille ja korutarvikkeille. Eli mulla ei oo paljoa, mutta omasta mielestä välillä hieman liikaakin =) Mutta haluaisin ostaa jo KUNNON tavaraa paljon enemmän. Blogissani jossain on kuva työpisteestäni, paljon siistimpänä kuin nykyään on, en uskalla sitä edes kuvata kun kaikki mullinmallin ;)

Gesi kirjoitti...

Ninni: Joo, en tiedä onko tää ihan tervettä enää. :D Tosin luulen, että aika monella harrastajalla saattaa olla vielä paljon isompikin varasto, kuin minulla.
Sitä on jotenkin turvallinen olo, että on valinnan varaa silloin kun se idea tai tilaustyö tulee.
Olispa ihan ikioma työhuone, jonne saisi levitellä tavarat miten huvittaa. Haluaisin kokonaan toisen työpisteen hopeantyöstöä varten.

Anonyymi kirjoitti...

Rakas kollegani, näyttää hyvin paljon samanlaiselta kun itsellänikin :D Mulla kaikki vaan paljon pienempiin tiloihin ahdettuna. Ja kyllä - lisää pitäis aina vaan saada! *pyörittelee silmiään*
T:Isabella

Helmisusi kirjoitti...

Sinulla on kaikki niin siististi järjestyksessä. Toista meikäläisellä, kun helmipöydän alla on laatikkopino ja sohvan toisella puolella pari muuta ja vissiin pöydän allakin on joku piilossa. Ynnä veivejä, saha, tönäri, lakat, korurasiat yms tavaraa ties missä. Eli varastoa on minullakin, ja kaiken (ainakin lähes) aion myös muuttaa koruiksi! :)

Gesi kirjoitti...

Ai järjestyksessä? :D Noh, tuota. Sanotaan, että jouduin tekemään kaksi inventaariota ennenkuin kehtasin tehdä tämän postauksen. Kahden tornin helmet ovat edelleenkin niin sekaisin, etten kehdannut esitellä sisältöä täällä. :)

Sinikarhu kirjoitti...

Onpahan siinä helmiä. Olen tehnyt itselleni helmipesän portainen alle, olohuoneen nurkkaukseen ja se on yleensä hyvin sotkuinen ja levinnyt pitkin olohuonetta. Helmet on minigrip pusseissa laatikossa jossa ei ole minkäänlaista järjestystä. Helmet vie kuitenkin suhteellisen vähän tilaa kun vertaa villaan. Se viekin useamman vaatekaapin=)

Rusina kirjoitti...

Hohhoijaa! Clas Ohlssonilta olen ostanut 4 kpl 15 litran smart store laatikkoa helmilöille: siemenhelmet, sekalaiset helmet, lasihelmet ja kivihelmet. Sen lisäksi löytyy noita samoja Etolan muovilaatikoita sekä isoja että pieniä muille osille ja muutama lättänä laatikko erilaisille nauhoille. Ihan liikaa on kaikkea, mutta kyllä niitä on tässä kevään aikana mennytkin kun olen ostanut messuja lukuunottamatta vain lisäyksiä varastoihin. Oma työtilani on sohvan ja telkan välissä ... siivoaminen on kamalaa koska kaikki pitää aina nostaa sohvalle. Jatkuva siivoaminen päällä kun kaikki paikat on täynnä helmi-, lanka- ja kangaslaatikoita ja kirjoja. Kotikoloni on vain 41 nelilötä ja saunani toimii varastona ja kuivauskaappina koska en pidä saunomisesta.

Gesi kirjoitti...

Hei tosi kiva kuulla teidän muiden työtiloista! Laittakaas linkkiä kans, jos teiltä löytyy kuvia tai vastaavia postauksia omista blogeistanne!

Romulus kirjoitti...

Jestas! Ethän voi mitenkään muistaa mitä kaikkia sulta kätköistä löytyy? Miten sitä sitten ideoidaan uusia koruja? Itse ainakin mietin että pitäisi olla kaikki remeleet näkösällä ni sitten pystyisi siitä hahmotella uutta.

Mulla on hirmu varastot tuota tekstiiliä. Ja sen säilöminen ja pakkaus ei sitten kyllä onnistukaan noin pieniin tiloihin :D. Jotenkin haluaisin että muistaisin kaiken mitä kaapeissa on jotta pystyisin käyttää varastoja tehokkaasti. Siksikin yritän pitää varastot kohtuudessa.. mutta välillä aina levahtaa käsiin :D.

Gesi kirjoitti...

Romulus: Oot kyllä oikeassa. Jos kaikki helmet olis näkösällä, ideat pääsis kyllä paremmin virtaamaan. Se on vaan vähän mahdotonta, kun niitä on sen verran paljon. Joskus liika on liikaa, hetkittäin saattaa tuskattuttaakin kun ei löydä jotain etsimäänsä.