18. helmikuuta 2011

Löytöjä omasta korulippaasta

Olenpas ollut hölmö, kun olen kolunnut kirpputoreilta muiden vanhoja koruja, enkä ole tajunnut tutkia mitä aarteita omien vanhojen korujen joukosta löytyy. :D Aivan, miksi lähteä merta edemmäs kalaan?

Tällaisia juttuja löytyi eilen, kun pengoin erään monista korulippaista. Lisääkin lippaita löytyy vielä, joten tässä ei ole vielä läheskään kaikki. :)

Vasemmalla kaunis puukoru ripauksella meripihkaa. Tätä en meinaa paljoa muuttaa, pitäisi vain joko hiukan pidentää tai lyhentää. Koru on nyt vähän hölmön mittainen. Keskellä äidiltä pöllitty luuriipus, jossa kuvattu muinainen shamaanirumpu jonkinlaisella maailmankuvalla jossa muistaakseni maanpäällinen yläpuolella ja manala alapuolella. Oikealla joltain messuilta ostettu hopea/onyx aurinkoriipus. Vähän päässyt tummumaan. :)


Kellokaulakoru ja jonkinlainen pääsiäismuna -aiheinen kaulakoru. En tiedä saako näistä mitään, vai jätänkö ennalleen.


Brasiliasta tuotuja siemenistä tehtyjä koruja. Äiti toi nämä jostain intiaanikylästä. Muuten en raaskisi ehkä purkaa, mutta menevät sen verran mutkalle, että kyllä sittenkin taidan.


Oi, tämä oli pitkän aikaa lempikoruni joskus teini-ikäisenä. Tämäkin vähän hölmön pituinen, menee siis varmasti uudelleen tuunattavaksi!

Rannekorut on myös joiltain äidin Perun tai Brasilian reissuilta. Vasemman puoleisessa kuukiviä ja oikean puoleisessa erilaisia kivisiruja. Pienemmät riipukset hopeaa ja nalle varmaan jotain metallia. Nallen ajattelin käyttää johonkin lasten koruun. :)

Oi miten kaunis tämä riipus onkaan. Keskimmäinen kivi ametistia, pienemmistä ei tietoa. Sain tämän joskus 11-12 vuotiaana lahjaksi mummiltani ja taisi olla silloin ihan lemppari. Tämä jää varmasti itselle, kun saan tehtyä koruksi asti.

Blogi hiljenee lomani takia noin viikoksi. Lähdemme Jaden kanssa huomenna Messilään laskettelemaan! Vietän ensimmäistä hiihtolomaani sitten kouluvuosien, joten olen aika innoissani. :) Viimeisestä laskettelukerrasta on kuusi vuotta aikaa... toivottavasti pysyn edelleen laudan päällä.
Hyvää hiihtolomaviikkoa kaikille!

1 kommentti:

Nafisan kirjoitti...

Aivan ihana tuo luuriipus! Itsekin harrastanut oman korulippaan kanssa metsästämistä ;) Ja siskot sekä äiti tietää myös ettei kannata heittää mitään pois omista varastoistaan, ainakaan minua konsultoimatta... :D