18. huhtikuuta 2010

Hopeaketjukurssin sato

Viikonloppu meni minulle varsin mieluisissa merkeissä Lahden Jalo- ja Korukiviharrastajat Ry:n järjestämällä hopeaketjukurssilla Lahdessa.
Otin tavoitteeksi opetella ainakin Kuningasketjun ja Piinan, mutta selätin niiden lisäksi pari muutakin mallia.
Taktikoin ja otin työn alle vain rannekoruja, että ehdin opetella mahdollisimman monta uutta mallia.

Muinaisketju onkin jo hanskassa, joten aloitin kurssin Kuningasketjulla. Ketju näytti kirkkaana vähän tylsältä ja patinoin sen, jotta saisin tuon kauniin kuvion paremmin esiin. En tiiä tuliko siitä nyt liian äijä, mutta tykkään. :)
Seuraavana halusin kokeilla sitä vaikeaa, paljon puhuttua Piinaa. Ensimmäisen puoli tuntia pähkäilin ja kirosin, mutta sitten alkoi sujua. En olisi tottapuhuen uskonut, että oppisin sen näin helpolla! Sen verran kauan olen tapellut netistä löytyneiden ohjeiden kanssa renkaat raivosta lennellen.
Rannekorussa ketjuna siis Piinaa ja keskellä kukkanen Ruoriketjun mallia soveltaen. Korviksina myös nuo kukat. Lisäsin kukkien keskelle vielä mustat onyx helmet.
 Ja sitten siitä Ruoriketjusta rannekoru
Eräällä mukavalla kurssikaverilla oli mukanaan kauniita kellotauluja, enkä voinut olla ostamatta yhtä. Olen pitkään haaveillut tekeväni kellon nämä ketjumallit opittuani. :) Saa nähdä osaanko pitää enää kelloa, kun olen niin pitkään ollut ilman. Tätä ketjumallia en muista, mutta siis ihan peruskauraa.

Sitten kaikki tekeleet vielä komeasti yhteiskuvassa


En tietenkään malttanut odottaa huomiseen ja kuvasin nämä korut aika hämärässä. Sori siis vähän epätarkat kuvat. Kiva, jos jaksoit lukea koko jättipostauksen. :)

5 kommenttia:

Tini kirjoitti...

Upeita!
Varsinkin tuo patinoitu Kungingasketju oli mun mieleen ja sopis oikein hyvin mun vihkisormuksen kanssa :))

Rusina kirjoitti...

Kelloketju näyttää Oilimaiselta sovellukselta. En löytänyt omaa Oiliketjuani tähän hätään mistään, joten en voi tsekata muistini paikkansa pitävyytää, mutta eiköhän joku korjaa jos olen väärässä ;)

Gesi kirjoitti...

Rusina: Joo, se vois olla joko sovellus Oilista tai sitten sovellus Muinaisketjusta. :D Siellä kurssilla tolle oli joku ihan nimikin olemassa, mutta sitä en tosiaan muista.

Anonyymi kirjoitti...

Gesina, ihan mielettömän hienoja! Varsinkin tuo Piina-ketju nimestään huolimatta. Tulisikohan se ehkä myyntiin nettiin tai Kamppiin...?
-Elina

Gesi kirjoitti...

Valitettavasti näitä ei voi myydä ennenkun saan leimat hankittua. :(
Lain mukaan ilman hopeapitoisuus leimoja, ei saa yli 10g painoista hopeakorua myydä.
Leimat saan kuitenkin varmaan muutaman kk:n sisällä hankittua. Ilmoittelen sitten kun saa ostaa!