1. kesäkuuta 2010

Kamerapula

Laina-aikani kameran kanssa on päättynyt. Blogi hiljenee siihen asti, kunnes ostan uuden kameran.
Kamera on oikeasti pikkuveljeni ja oli lainassa minulla vuoden päivät koko hänen inttiaikansa.
Uusi kamera on nyt tutkaimessa ja hankittava hyvinkin pian, koska en koko lomaani aio viettää ilman kameraa.
Broidin kamera oli puolijärkkä ja tykkäsin sen helppokäyttöisyydestä. Nyt en oikein tiedä kannattaisiko kuitenkin hommata se oikea järkkäri.

Hyviä ehdotuksia otetaan ehdottomasti vastaan! (nimimerkillä: "täysi idiootti näissä asioissa")
Kamerassa pitää olla hyvä makro ja tietenkin soveltua korukuvaamiseen, mutta olisi kiva, jos sillä voisi kuvailla muutakin. :)
Taloudellisista syistä alkuun helpottaisi, jos ei tarvitsisi hankkia lisäobjektiivia, vaan kuvaaminen hoituisi pelkällä kameralla.

Tässä nyt viimeinen kuva siihen asti.
Helmetistä @nulta kirppishelmien kylkiäisinä saadut ruskeat vintagehelmet seuranaan keltaiset lasihelmet. Hopeaa kirkkaana ja patinoituna. Koukkujen päät pitää vielä hioa...

4 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Mä taas käytän vuosia vanhaa ixusta, joka ei kyllä enää tahdo toimia, pitäisi kai yrittää opiskella meijän järjestelmäkameraa, että saisi kuvattua itsekin parempia kuvia, muttei jaksa alkaa opiskella miehen opastuksella, koska siitä kuvien siirtoa koneelle en hallitse lainkaan, eikä blogi päivittyisi mitenkään, koska mies ei niitä kuvia suostu koneelle koko ajan laittamaan. =( Mutta juu, kesällä alkaa kameran opiskelu ja niiden laitto koneelle! =) Onnea itsellesi kameran metsästykseen.

Gesi kirjoitti...

Mutta miten sitten olet kuvasi saanut blogiisi, jos et ole siirtänyt niitä koneelle? :)

Pinja-Maria kirjoitti...

Järkkärilä ei periatteessa voi koskaan kuvata ilman objectiivia :) usein niiden mukana myydään joku kökkö perus obiska jossa ei useinkaan ole macroa, voisin suositella vierailua vaikkapa Rajalan liikkeessä koska heillä on usein myynnissä niin käytettyjä kameroita kuin objectiivejakin, ja uskoisin että käytetty voisi olla ihan varteenotettava vaihtoehto. :)

Ninni kirjoitti...

Ixuksen mukana ostettiin kortinlukija, joka on helppo käyttää. USB koneeseen ja sitten valitaan vain oma tietokone ja lisälaite. Mutta järjestelmäkameran kortti on pikkiriikkinen ja sitten tuli mukana joku ihan ohjelma, jossa niitä kuvia saa tarkennettua, paranneltua ym, enkä ymmärrä siitä tuon taivaallista, ovat vieläpä käsittelyn jälkeen järkyttävän suuria, enkä sitten osaa pienentää bittejä. Mutta jos ixus sanoo sopimuksensa kanssani irti (taitaa olla kohta tehnyt, koska tahtoo ottaa vain sumuisia kuvia aurinkoisella valolla), on pakko siirtyä siihen järjestelmäkameraan. Mies sanoi hankkivansa sen paremman objektin tässä jossain vaiheessa, koska tykkää kuvata itse läheltä luonnon ihmeitä.