13. tammikuuta 2012

Äitiyskoru Siccolle

Jes, sainpahan aikaiseksi pientä blogipäivitystä tähän muuton keskelle. :)

Sain kuulla ilouutisia kuukausi sitten maailman toiselta puolelta. Minusta tulee täti! Argentiinassa asuva pikkusiskoni odottaa vauvaa.
Olin juuri lähettämässä siskolle joululahjaksi korua, mutta uutisten innoittamana suunnitelmat muuttuivatkin ja teinkin kokonaan uuden korun - nimittäin äitiyskorun!

Olette varmasti useasti törmänneet näihin niin kutsuttuihin Bola-koruihin, mutta kerron silti vähän niiden historiasta. Bola korut ovat ilmeisesti alunperin lähtöisin Meksikosta, missä niitä on käytetty odotusajan koruna. Korun sisällä on pieni ksylofoni, joka helisee hennosti vatsan päällä äidin liikkuessa. Sanotaan, että jo 20. raskausviikon jälkeen lapsi kuulee ja tunnistaa helinän. Myöhemmin korua voi käyttää imetyskoruna, jonka tuttu helinä rauhoittaa lapsen. Pelkäänpä kuitenkin, ettei tätä kyseistä korua kannata käyttää imetyskoruna, sillä pienet kätöset saattavat riuhtaista hennon ketjun hajalle. Tein tosiaan koko ketjun ihan itse eikä lenkkejä ole juotettu kiinni. Onneksi sisko on itsekin kovin näppärä käsistään, että osaa sitten vastata korjaustoimenpiteistä, mikäli päättää käyttää tätä myös imetyskoruna. :)Muilla sisaruksillani ei ole vielä lapsia, joten tätiys on minulle ihan uusi juttu. Täytyy sanoa, että olen asiasta niin innoissani, että suunnittelen matkustavani kesällä Buenos Airesiin katsomaan tätä argentiinalais-suomalaista pientä ihmettä. Jostain täytyy kyllä ensin repiä reissurahat, mutta eiköhän ne jostain järjesty. :)

Sisko ilmoitti saaneensa korun tänään, joten nyt uskallan sen teillekin esitellä. Kivinä käytin hempeitä värejä, violettia ametistia, vaaleansinistä amatsoniittia ja kirkasta vuorikristallia. Riipuksena helisee Balilta tilattu, kaunis hopeinen Bolapallo. Ketjun punoin tosiaan itse 0.6mm kovasta hopealangasta, kestäköön se käytössä.
Toivotan siskolle oikein ihania ja onnellisia raskausviikkoja korun kanssa ja paljon onnea pienestä masuasukista!

8 kommenttia:

Mags kirjoitti...

Onpa ihastuttava koru :-)

sole kirjoitti...

Kaunis koru ja ajatus. Tosi upea tuo Balin pallo.

Askartelin itte kirjoitti...

Aivan ihana koru.

kuparikukka kirjoitti...

Onpas ihana, koko korun ajatus ja kaikki sen kauniit helmet! Onnea tulevalle tädille! :)

Marjo Pee kirjoitti...

Ihana ajatus ja kaunis koru! Tämä on tavallaan myös ensimmäinen lahja vielä syntymättömälle pallerolle.

inkku kirjoitti...

Todella kaunis koru, ja ajatus ennen kaikkea! :)

Gesi kirjoitti...

Kiitos kommenteista leidit <3

Amalia kirjoitti...

Upea balin pallurainen ja kaunis korunen sen ympärille.