7. syyskuuta 2011

Uri Geller iskee jälleen

Taivuttelin eilen taas lusikoita kuin Uri Geller konsanaan. Tällä kertaa otin riskin ja otin kokeiluun pari alpakkalusikkaa ja totta tosiaan - eivät ne kuumentamisesta miksikään menneet!
Rakas Bilteman tohoni kyllä teki pari kertaa tenän eikä antanut yhtäkkiä enää liekkiä, vaikka olin juuri täyttänyt sen. Ronkin täyttöreikää ja poltin toimi sen jälkeen jonkin aikaa, kunnes liekki taas otti ja katosi, eikä suostunut toimimaan ennenkun ronkin lisää. Sittenkin antoi liekkiä vain hetken aikaa kunnes sammui taas lopullisesti.
Nyt tarvitsen todella teidän kullanarvoisia neuvoja rakkaat kolleegat. Mitä teen väärin vai haluaako tohoni jo jäädä eläkkeelle?

Jos joku on perehtynyt näihin vanhoihin hopea- ja alpakkalusikoihin enemmänkin, haluaisin tietää enemmän näiden mallien nimistä ja tuotantovuosista. Tämän postauksen lusikat sekä nuo viimeaikaiset ovat ainakin peräisin 50-luvulta, mutta valmistettiinko niitä kenties pidempään?

Tässä nyt kuitenkin pidemmittä puheitta niitä kuvia. Ensimmäisenä tilaustyönä tehty sormus. Tämä olikin hankala työstää. Ei meinannut taipua muotoonsa millään, vaikka varsi ei ollutkaan kovin paksua tekoa. Lopputulos on kuitenkin ehdottomasti vaivan arvoinen. Lusikan kuviointi on vaan niin kaunis, että teen varmasti näitä vielä lisää ja itselleni myös!


Tätä lusikkaa koristaa kauniit kielot. Pitää vielä patinoida, jotta saan nuo kuviot paremmin esille.


Nyt taitaa tulla pieni paussi lusikkakoruihin. Ainakin siihen asti että saan tuon polttimeni kuntoon...

9 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Mie kohta itken! Minäkin haluan osata! Yhyy. Nää on ihan mielettömän ihania!! Mistä hommaat näitä lusikoita?

Gesi kirjoitti...

Kiitos Minna. :) Ei niitä oo niin vaikea tehdä! Pitää vaan olla oikeat työkalut. Hommaan lusikoita kirpputoreilta ja nyt sain vähän aikaa sitten mummiltani ison satsin vanhoja lusikoita. Olen myös tonkinut muiden sukuilaisten hopealusikkavarastoja aika ahkerasti.

Helinä kirjoitti...

Tosi kauniit sormukset!

Hiipi H kirjoitti...

Wau! Hienot sormukset, nuo kelpaisivat minullekin!

Amalia kirjoitti...

Molempi parempi, kauniit kuviot <3 Eipä kai siinä tohon oikuttelussa muuta muuta syytä ole kuin, taattua bilteman laatua :D Tuskin teit mitään väärin, ne kestää sen minkä ne kestää.

Henna kirjoitti...

Täällä innolla jo odotetaan kaunokaista :) Kiitos vielä kerran!

Gesi kirjoitti...

Kaunokainen lähtee postiin tänään. :)

Sarppa kirjoitti...

Oih, aivan ihana sormus!! Rakastuin:) voisinpa itekin tilata tollasen. lähetys argentiinaan saakka olis varmaan turhan mutkikasta. Buu!

Mamma A. kirjoitti...

Tosi kaunis kielosormus!