12. huhtikuuta 2013

(F)uusiointia

Kaivelin pitkästä aikaa esille ison metallisen keksipurkin, jossa säilytän kirppiksiltä löydettyjä vanhoja koruja. Purkki on täpösen täynnä kierrätystä kaipaavaa materiaalia. Olenkin kirppiskoruostolakossa siihen asti, että saan purkin tyhjennettyä puolilleen ja luotua noille vanhoille koruille uuden elämän.

Valitsin tuunauksen kohteiksi melko uskonnollista symboliikkaa. Ensimmäinen uusiointi ei juurikaan muuttunut alkuperäisestä (yllä). Äitini on tuonut minulle tämän korun vuosia sitten Egyptistä.

Koru oli pujoteltu siimaan, joka oli kärsinyt ja aika kiemuralla. Pujotin helmet uuteen vaijeriin ja muutin vain hieman tuota etualan sommittelua. Onneksi löytyi ihan saman sävyisiä turkooseja kiviä. Ovat ilmeisesti howliittia. Tummat helmet sekä Ankh-riipus ovat hematiittia.Salamalla otettu kuva. Jännästi kyllä muuttuu koko kuvan tunnelma. Melkein voisi kuvitella, että ylempi kuva olisi salamalla otettu ja tämä alempi aamun utuisessa valokajossa.Seuraavaksi purkuun päätyi vanha rikkoutunut rukousnauha. Korusta irroitetut ovaalin malliset mustat puuhelmet olivat ällystyttävän hyvälaatuisia. Lieneekö ebenpuuta tai jotain vastaavaa laatukamaa, koska yhdessäkään helmessä ei ollut pienintäkään kulumaa.

Tällainen tuli uuden elämän saaneesta korusta. Pujotin tämänkin vaijeriin, seuraksi turkooseja puuhelmiä ja hopeoituja pieniä metallihelmiä. Riipukseksi päätyi tämä kaunis puuriipus, jota olen hillonnut... hmm, ainakin neljä vuotta ihan vahingossa.
4 kommenttia:

Peikkonen kirjoitti...

Ihana tuo riisihelminauha, juuri sopivat helmet löytyi piristämään vanhaa!

Miina kirjoitti...

Kaunista kierrätystä :) Koruja on kiva ostella kirppiksiltä, mutta harvoin kyllä löydän mitään ebenpuuta tai vastaavaa :) Hyvä löytö siis !

outiriina kirjoitti...

tykkään paljon molemmista, turkoosin ystävä kun olen. kauniisti keveni tuon ensimmäisen korun olemus, ja toinenkin koru on tosi kaunis. ihana riipus :)

Gesi kirjoitti...

Kiitos Peikkonen, Miina ja outiriina! :)