10. huhtikuuta 2013

No onkos tullut kesä ...

Uuden kameran ja editoimisen opetteluun menee tällä hetkellä niin paljon aikaa, että hyvä jos olen yhtään korua saanut väkerrettyä. Helmien ja hopean ostelemiselle on kyllä kummasti löytynyt jostain sopiva rako. Tilasin maailman kauneimpia helmiä eilen, joten eiköhän sille koruilulle löydy aikaa taas kun aarteet joskus kotiutuvat. :)

Tein myös lupauksen itselleni. Aion saada nyt kaikki kavereiden tekemät tilaustyöt purkkiin. Olen ollut kamalan saamaton ja toki myös syksyiset selkäongelmat ja nämä hiljattaiset näköongelmat ovat pistäneet ne hieman jäihin.

Aloitin työkaverin tilaamalla hiusnauhalla. Tämä tilattiin jo muistaakseni lokakuussa, kun selkävaivat iskivät ja olin tietenkin unohtanut koko tilauksen, kunnes maanantaina kaivelin nauhalaatikkoa ja siitä se ajatus sitten lähti..

Näitä tein tosiaan paljonkin viime kesänä ja ne ovatkin kyllä nimenomaan kesäkoruja! Täältä voi käydä kurkkimassa aikaisempia samanlaisia tekemiäni hiusnauhoja sekä 'in action' -kuvat, jos mietityttää miltä ne mahtavat päässä näyttää.


Harjoittelin ensimmäistä kertaa salaman käyttöä koruja kuvatessa. Täytyy kyllä vähän vetää takaisin aikaisempaa periaatettani "ikinä en salamalla mitään kuvaa". Alla oleva kuva siis salamalla kuvattu siten, että kohdistin sen kattoa kohti, jolloin valo ei ole liian kova vaan jakautuu tasaisemmin. Eipä se tässä tapauksessa kuvan ja korun sielukkuutta onnistunut viemään.

Älkää kiinnittäkö liiaksi huomiota taustaan. Se on hätäratkaisuna taustakankaaksi vedetty verho :D

Tämä kuva taas ilman salamaa luonnonvalossa. Salamalla kuvatussa näyttäisi olevan jopa tasaisemmat ja pehmeämmät sävyt, kuin tässä. Olen ollut niin väärässä tuon salaman suhteen. Enpä tosin ole aiemmin kuvannut irtosalamalla mitään, joten eipä ihme.

Innostuin tuon ensimmäisen hiusnauhan näpertämisestä ja tein samaan hengenvetoon toisenkin. Tähän vaihdoin ruskean mokkanauhan ja sulkien tilalle oranssia.

Pahoittelen tätä kamera ja kuvaushöpinääni niille, keitä korukuvaaminen ei kiinnosta. Blogini toimii itselleni ensisijaisesti työpäiväkirjana, joten koen myös kuvausasioiden ylöskirjaamisen tärkeänä asiana ainakin itselleni. Jos kuitenkin taipaleeni kuvaamisen saralla antaa joillekin apuja ja ideoita, se on vain plussaa :) Itse ainakin kaipaan hyviä korukuvausvinkkejä! Sisälläni kytee mieletön innostus uudesta vanhasta valokuvausharrastuksesta, jossa haluan kovasti kehittyä ja oppia uutta!


4 kommenttia:

Meemu kirjoitti...

Hienoja kuvia! Irtosalama onkin paljon parempi kuin se kameran oma. Itse joudun kuvaamaan ihan kameran kiinteällä salamalla, mutta kun otan kuvat raw-muodossa, niin valkotasapainoa saa säädettyä aika hyvin vielä sitten kuvankäsittelyssä.

Helinä kirjoitti...

Onpas tosi kauniit hiusnauhat!

Sipu kirjoitti...

Aivan ihania!

Gesi kirjoitti...

Meemu: Joo, mäkin otan RAWina, on helpompi käsitellä ne kuvat.

Kiitos kaikille kommenteista!