8. tammikuuta 2011

Hoppeeta

Tajusin juuri, etten näköjään vielä ole esitellyt hopeariipuskurssin tuotoksia ollenkaan. Tuo kurssi oli jo.. öö.. joskus marraskuussa kai?

Kurssi oli täysi pettymys minulle. Ekalla infotunnilla opettaja oli tunnin myöhässä, koska oli unohtanut kurssin kokonaan! En jäänyt odottelemaan...
Vastoinkäymiset jatkuivat, kun hopean hinta nousi huimasti juuri silloin, kun piti ostaa hopeaa kurssille ja maksoin levystä itseni kipeäksi.
Pettymys oli suurtakin suurempi kun sitten alettiin hommiin. Luokassa ei ollut juuri mitään hopeantyöstövälineitä, kaikki piti olla omasta takaa. No onneksi olin varautunut edes jotenkin. Saha, viilat ja juotosvehkeet oli kyllä mukana, mutta kun tuollaiselle kurssille menen, haluan päästä tietenkin käyttämään koneita, joita mulla ei ole mahdollisuutta hankkia kotiin. Ja olisihan se ihan kohtuullista, ettei tarvitsisi raahata koko kotipajaa mukanaan. Sääliksi kävi suurinta osaa muista kurssilaisista, jotka oli vasta ihan aloittelijoita. Noin pienessä ajassa ei oikein kerkeä hankkimaan mitään kunnon tarvikkeita ja mun mielestä aloittelijan ei vielä tarvitsekaan hankkia koko repertuaaria, jos vaikka ensin haluaa kokeilla ennen suurempia investointeja.
Hammasta purren tein sitten pikana muutaman riipuksen ja lähdin pettyneenä kotiin. Enkä tasan mennyt enää seuraavana päivänä.

Nämä pitää vielä viimeistellä hienommalla hiomapaperilla ja kiillottaa. Olen mahdottoman laiska hiomaan. :)
Laatta on itseasiassa edellisen postauksen rannekorussa.
Eipä nämä nyt mitään ihmeellisiä ole. Meni hermot niin pahasti siihen kurssiin, ettei huvittanut panostaa tai tehdä mitään erikoista. No se siitä, enköhän ole valittanut jo tarpeeksi. :)

5 kommenttia:

anna kirjoitti...

vasemmanpuoleisin riipus on tosi nätti :) missäs näin surkea kurssi oli? aika kaameelle kuulostaa. täälläkin kansalaisopiston kurssilla on aika surkeat työtilat, mutta opettaja ainakin yrittää kehittää mahdollisuuksia kokeilla vähän vaativampiakin juttuja

Gesi kirjoitti...

Joo, tää oli Helsingin työväenopiston kurssi. Opettaja oli kyllä ihan mukava, mutta jotenkin todella ajattelematon. :(

Tanja kirjoitti...

No auts, kait teit reklamaation kurssista? Totta helkkarissa sitä odottaa, että paikalla on välineitä ees simppelliin työstöön. Tuo pyöreä riipus on kaunis :)

Gesi kirjoitti...

En valitettavasti tehnyt. Olisi kyllä varmaan pitänyt. On myös kummallista, ettei materiaaleja voi ostaa suoraan opettajalta.

Leena Lumi kirjoitti...

Tuo vasemmanpuoleinen on upea. Itse harrastan juuri tuollaisia hopeisia, joissa niin kuin olisi 'taonnan' jälki. Joskus ostan niitä Euroopassa katutaiteilijoilta. Leveä rannerengas tuollainen ja sitten laatta kaulaan ja...Myllyrannan Silvery Gallery Mäntässä on noiden hankintaan myös erinomainen kohde. Ja sinä saisit siellä vinkkejä.