19. tammikuuta 2013

Kultaa kaivamassa

Kirkas kulta ei ole yleensä minulle se ihan ensimmäinen valinta metallivaihtoehdoista. Kullan väristä tulee jotenkin aina väistämättä mummo-vibat, enkä ihan tiedä miksi.

Nyt kuitenkin päätin haastaa kultakammoisuuteni ja kokeilla, jos saisin aikaiseksi jotain omaakin silmää miellyttävää matskua.

Nappikokoelmistani löytyy paljonkin kauniita kultanappeja, tämä yksi hienoimmista. Napin kaverina tummanruskeaa nahkanyöriä ja valkoisia helmiäislasihelmiä.


Toisista upeista kullanvärisistä napeista teinkin sitten korvikset makeanvedenhelmien kera. Tykkään näistä ihan mielettömästi! En tiedä käyttäisinkö, mutta ainakin niitä on kiva katsella.

Näitä korviksia puolestani voisin jopa käyttääkin. Kullanväriset metallilehdet on irroitettu eräästä kirppikseltä ostetusta kaulakorusta ja yhdistetty kellertävien lasihelmien kanssa.

Kultayliannostuksen päätteksi oli pakko näpertää jotain pientä hopeista vastapainoksi. Näissä hyvin siroissa korviksissa pienet valkoiset helmiäislasisydämet ohuen hopeaketjun päässä. Vaikka niin söpöt ovatkin, näistä tuli puolestaan tilaajalahja-vibat! Tällaiset voisi ihan hyvin tulla jonkun lehtitilauksen kylkiäisenä. Ollaanpas sitä nyt kriittisiä... :D


Mites teidän suhteenne toimii kullan kanssa? Parisuhdetilitysten sijaan kuulisin mielelläni myös mielipiteitä kultakoruista. :)

5 kommenttia:

kirsema kirjoitti...

Olipas taas upea satsi, napeista tehdyt korvikset kerrassaan ihanat! Oma suhteeni kullanväriin ei ole toimiva. Ostin kerran läjän kullanvärisiä metalliosia, tein yhden korun ja joka sittemmin päätyi purkuun. Nyt osat sitten lojuvat käyttämättöminä...

Miina kirjoitti...

Minullakin tulee vähän mummo/vintage vibat kullan väristä. Ei kulta kyllä minulle sovikaan kun olen väritykseltäni tällainen "viileä vaalea" :) nämä korut ovat kuitenkin ihania... Älä ajattele liian kriittisesti ;)

outiriina kirjoitti...

oi, kaikkia noita voisin kuvitella pitäväni, nuo napeista tehdyt korvikset on hienot :) ja nätit on nuo "tilaajalahjakorviksetkin" minä käytin kultaisia ja kullanvärisiä koruja ennen enemmän, mutta nykyisin mieluummin hopeaa. en tiedä yhtään mistä johtuu, mutta näin se vain on

Riitukka kirjoitti...

Joskus aikoinaan teinivuosina tuli käytettyä melkein ainoastaan kultakoruja. Nyt pidän enemmän hopeasta tai pronssista. Liekö tullut kiintiö täyteen, ja jotenkin minullekin tulee niistä mummo-fiilis. Olen vielä niin tuore koruilija, etten ole ehtinyt haastaa itseäni tekemään kullasta mitään koruja.

Gesi kirjoitti...

Kiva kuulla etten ole ainoa kultakammoinen täällä. :) Useasti kuitenkin on kiva kokeilla tehdä sellaisia koruja, mitä ei tulisi yleensä tehtyä tai käytettyä.
Itsekin pidin teini-iässä aika paljon kullanvärisiä koruja, mutta jossain välissä tajusin että hopea ja messinki on enemmän mun juttu.

Kiitos kommenteista!