27. marraskuuta 2013

Steampunk

Steampunk-villitys taisi jo vähän laantua korurintamalla noin yleisesti, mutta eipäs minulla! Olen jo varmaan kolmisen vuotta pyöritellyt päässäni kaiken maailman steampunk-koruideoita, mutta jostain syystä en ole saanut tilattua sopivia koruosia niiden toteuttamiseen. Rakastan tuota tyylisuuntausta kovasti ja varsinkin steampunk-korut ovat useasti niitä kaikkein upeimpia!

Sain muutaman metallirataksen eräältä ystävältäni, joka käytti näitä omaan asuunsa Entropyn 20-vuotis pippaloihin, joissa teemana oli juurikin Steampunk. Tuli itsekin pyörähdettyä noissa kekkereissä viime perjantaina, vaikka itseasiassa en kuvitellut ehtiväni firman pikkujoulujen takia. Voi miten huikeita asuja ja asusteita ihmiset olivatkaan saaneet aikaiseksi! Teema olisi innoittanut minuakin askartelemaan vaikka mitä, mutta toiset suunnitelmat, ajanpuute ja käsikivut pistivät kapuloita rattaisiin - ihan kirjaimellisesti. :)

Nyt kuitenkin koitti hetkeni, kun pyysin valokuvaaja ystävääni ottamaan 30-vuotis lahjaksi itselleni minusta pari valokuvaa, steampunk-teemalla tietenkin. Huomenna juoksen ympäriinsä lainailemassa kuvauksiin vähän muutakin rekvisiittaa, jollaista kavereilta on sopivasti jäänyt noista bileistä nurkkiin pyörimään. Steampunk-lookkiini sopivat korut näpertelin tänään ja ne tulevat tässä.

Simppeli ehkä, mutta niin sen pitikin olla, jotta erottuu kuvauksissa edukseen ja teema tulee selväksi myös koruista. Tykkään tästä tosi paljon! Tulee varmasti käytettyä ihan arkikorunakin.
Messingin, kuparin ja yksi hopean värinen metalliratas messingin väriseen "solmuketjuun" linkitettynä.
Istuu kaulalla oikein nätisti :)


Ja lopuista rataksista vielä nätit korvikset. Enempää ei noita rattaita sitten jäänytkään, joten tilaus lähtee vetämään uudesta satsista aivan tuotapikaa. Samalla voisi miettiä jotain pitsi -ja nahkatarvikkeita, hmm.. Tää saattaa lähteä vähän lapasesta, mutta haitanneeko tuo?
Tämän päivän steampunk-koruilut lähtivät liikkeelle itse asiassa tästä pienestä hehkulampusta, jonka otin talteen korun osaksi joskus kauan sitten. Ongelmana oli vain miten kiinnittää lamppu, jossa ei ole mitään koloja tai lenkkejä mihin ripustaa suoraan mitään. Porasin reiän kummallekin puolelle yläpään metalliosaa (pari milliä syvä reikä tuli, kokonaan läpi ei pora mennyt) ja kiinnitin isohkon avattavan renkaan kumpaankin reikään. Hyvin pysyy!Lampun kaveriksi valikoitui kaunis avainriipus, pari lasista kellokukkaa ja tummaa hopeoitua ketjua.

Instagramilla saa yllättävän hyviä kuvia, vaikka ei se järkkää tule koskaan korvaamaan. Kivaa vaihtelua silti. :)

5 kommenttia:

Mags kirjoitti...

Hitsi mä tykkään tästä sun lamppukorusta :-D

Gesi kirjoitti...

Kiitos Mags! Tykkään itsekin kovasti :)

Mistähän löytäisi tuollaisia pikkuisia hehkulamppuja, tietääkö kukaan? Tietty hyvä olisi, jos niissä olisi valmiina joku lenkki tai muu kiinnitys.

Unknown kirjoitti...

Mä ihastuin noihin korviksiin! Tällaisia osia myös joskus pyöritellyt käsissäni, mutten varmaan osaisi tuollaista korua käyttää :D

Korustamo kirjoitti...

hei, olisiko nämä lamput semmoisia?

http://paperilohikaarme.fi/tuotteet/minilamput-6-kpl/

Gesi kirjoitti...

Eila: No nuo voisi kyllä käydä! Harmi, ettei kuvasta näe tai selviä oikein tuota kiinnityssysteemiä.