8. tammikuuta 2014

Vuoden ekat!

Niin meni joulu, alkoi uusi vuosi ja täytinpä vuosiakin - pyöreät 30 vuotta! Meikänainen lojuu edelleen sairaslomalla, mutta arvatkaa vaan olenko osannut pitää näppini irti helmistä? No en täysin, vaikka olen kyllä yrittänyt kovasti! Sitä kun urhoollisesti tekee vain vähän kerrallaan ja pitää taukoa välissä, niin kyllä sieltä jotain lopputuloksiakin syntyy.

Olen ollut viime aikoina melkoisen turhaantunut tähän blogiin ja avauduinkin asiasta tänään somessa aika huolella. Kirjoitin statukseeni näin: "Oon tässä vähän miettinyt, että pitäiskö ton korublogin pitäminen lopettaa kokonaan. Kauhee vaiva tehdä eka se koru, sitten kuvata se, editoida kuvat, tehdä postaus -> keksiä jotain hölinää ja naseva otsikko. Eikä ketään edes kiinnosta. Toki pidän blogia omaksi ilokseni ja ensisijaisesti työpäiväkirjana, mutta vois siihen olla joku helpompikin keino." 

Avautumiseni sai paljon kommentteja. Ystävieni mielestä blogia ei missään nimessä tule lopettaa ja monet tuntuisivat sitä seuraavan, vaikka oletin ettei täällä juuri ketään edes käy. No olin väärässä siinäkin, kun katselin hieman tilastoja. Parhaimmillaan tätä blogia kuitenkin lukee parhaimmillaan yli 3000 yksittäistä kävijää per kuukausi. Se on huima määrä! Kiitän ja kumarran jokaista uskollista lukijaani!

Olen stressannut kovasti sitä, etten käsivammani takia pysty tekemään koruja entiseen malliin, joten blogikaan ei päivity enää kuten ennen. Koruilu on kuitenkin intohimoinen harrastukseni ja elämäntapani, jota tuskin tulen koskaan lopettamaan kokonaan - vauhti on nyt vain hetkellisesti hidastunut ja se pitää hyväksyä. Täytyy rehellisyyden nimissä myöntää, että olen myös hieman ihmetellyt sitä miksi postauksiani ei enää kommentoida juuri lainkaan. Onko syynä hiljaiselo vai teenkö nykyään tylsiä koruja?

Oli miten oli - blogia ei tulla ainakaan vielä kuoppaamaan. Pidän sen kirjoittamista kuitenkin edelleen mielekkäänä, vaikka onhan jokainen postaus varsin ison työn takana - kuten varmaan ainakin kaikki omaa blogia pitävät tietävät. Joskus sitä vain turhautuu, ymmärrättehän? :)

No mutta nyt riittää avautumiset ja sitten niitä koruja vihdoin! Tänään oli kovin harmaa päivä, (kuten aika moni päivä tässä viime aikoina) joten kuvat ovat aika tummanpuhuvia. Varsinkin, kun bloggeriin lisätessä ne tuntuisivat tummuvan entisestään! Äh, en jaksa enää avata Lightroomia uudelleen :)

Sain eräältä ystävältäni perinteisesti uudet Papayan kalenterit vuodelle 2014, joten pääsin leikkelemään viime vuoden kalentereista pikkukuvat korutarkoituksiin. Ensimmäisessä korussa riipuksen väreihin sopivat myrkynvihreät lasihelmet sekä vaaleanpunaista fasettihiottua korallia. Piti jatkaa tuota helmijaksotusta enemmänkin, mutta korallihelmien reiät olivat liian pienet, vain näistä neljästä sain metallilangan mahtumaan läpi.


Tämän riipuksen kuva on ehkä oma lempparini kaikista! Fluoriitti on minulle jostain syystä haasteellinen kivilaji. Se näyttää nauhassa niin vaisulta ja valjulta, mutta korussa se jotenkin syttyy loistamaan aivan ihmeellisellä tavalla. Olen yllättynyt jokaisella kerralla, kun olen siitä jotain tehnyt - nytkin. Muut osat hopeoitua metallia.Viimeisessä korussa lempiväriyhdistelmäni sai kukoistaa, kun helmet sopivat niin hienosti riipuksen väreihin. Tässäkin hopeoidut välilinkit yms. muut metalliosat.Ja siinä vielä kaikki koruset sievästi rivissä. Olisin iloinen, jos kommentoisit mikä korukolmikon kolmesta yksilöstä viehättää eniten? Rattoisaa tiistaita ja parhainta uutta vuotta kaikille!
14 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Kaikki korut ovat tosi kauniita, mutta fluoriittikoru on kaunein!:) Fluoriitti on tosi ihana kivi, mutta minustakin haasteellinen. Tosi kauniit riipukset.

Unknown kirjoitti...

Fluoriitti on yksi omista kivi-suosikeistani ja tuo koru on kyllä ihana, tykkään kovasti pronssinvärisestäkin :)

Arttu kirjoitti...

Tosi ihania riipuksia. Persoonallisia ja kauniita.
Jos olisin omiin koruihini saanut jotain vastaavaa särmää, ei olisi innostus lopahtanut niin pian :/

Pidä blogia silloin kuin jaksat, ei kannata lopettaa sen takia, että päivittää harvoin. Uskolliset lukijat tulee kyllä aina linjoille, kun uusi postaus ilmestyy :)

Katrir kirjoitti...

Kaikki on tosi kauniita, mutta tuo riikinkukko koru vetoaa minuun. Blogisi on upea, harmillisen harvoin vain tulee kommentoitua teksteihin kuten kaikkiiin seuraamiini blogeihin.

Taika kirjoitti...

Fluoriittikoru on kaunein.

Noista kuvista, minua harmittaa se että monessa blogissa kuvat ovat aivan liian pieniä. Suurissa muodoissa se ei haittaa, se on lähinnä turhauttavaa kuvissa joiden yksityiskohdat haluaisi nähdä kuten korukuvissa. Suurenna sinääkin kuviasi vielä jos mahdollista.

inkku kirjoitti...

Myöhäiset synttärionnittelut! :) Ihanan romanttisia, ihan Gesin näköisiä koruja olet taas tehnyt! Tuo ensimmäinen kutkutteli tätä romantikkoa eniten. :)

Itselläni on kommentointi harvatahtista koska olen viime aikoina kiertänyt blogeja tosi vähän. Kun on itsellä kiire ja koruispiskin vähän kateissa niin ei tule luettua muidenkaan blogeja. Mutta älä tosiaan lopeta, aina on kiva nähdä mitä olet tehnyt! Ymmärrän hyvin tuon turhautumisesi käsivamman takia. Tsemppiä ja onnea uudelle vuodelle!

Gesi kirjoitti...

Kiitokset kaikille kommenteista ja palautteista! Otan mielelläni vastaan myös kritiikkiä blogin ulkoasusta, miksei koruistakin.

Taika: Mun on pitänyt pitkään muuttaa kuvat suuriksi, mutta jos teen sen suoraan tähän pohjaan, niin kuvat ovat liian suuria tuohon keskimarginaaliin nähden ja ne venyvät laitojen päälle. Pitäisi muuttaa koko pohja erilaiseksi, jonka aionkin tehdä piakkoin. Kiitos tuhannesti palautteesta! Olen miettinyt pitkään tuota kuvien suurentamista, mutta en ole tiennyt mitä lukijat siitä tykkäisivät. Itselläni on käytössä chrome-selaimen suurennosohjelma, joka suurentaa kaikki kuvat luonnolliseen kokoonsa, kun kursorin vie kuvan päälle. Siksi minua itseäni ei yhtään haittaa vaikkapa muiden blogien lukeminen, missä kuvat ovat pieniä.

Gesi kirjoitti...

Niin ja lisäyksenä Taikalle vielä: kuvat saa suureksi toki niitä klikkaamalla, mutta ymmärrän ettei jokaista kuvaa jaksa klikata erikseen suuremmaksi, koska se vaikeuttaa blogin lukemisen sujuvuutta

Liilam kirjoitti...

Tuo fluoriittikoru oli minustakin kiva.

Gesi kirjoitti...

Kiitos Liilam!

Sain kuin sainkin tuon keskimarginaalin leveyden säädettyä ilman, että tarvitsi muuttaa koko pohjaa. Nyt mahtuu isommat kuvat! En tosin jaksa ainakaan kaikkia aikaisempia postauksia päivittää isommilla kuvilla, koska vaatii myös tekstien muokkailua ja muuta säätämistä. :) Mutta mennään tästä eteenpäin suurempien kuvien kanssa!

Riikka kirjoitti...

Vasemman puoleisin on ihanin! Luen blogiasi säännöllisesti. Blogilistalla blogilla on tilaajia 45 ja lukijoita viikossa 116!

Eipä postauksiin usein mitään kommenttia itselläni ole, ei sitä aina viitsi kommentoida, että kiva koru :). Mutta mielellään kuvat kyllä katselen läpi.

Google-tilin pakollisuus kommentin lisäämisessä varmaan vähentää kommentoijien määrää...

Gesi kirjoitti...

Kiitos kommentista Riikka!

Blogin kommentoinnissa ei ollut pitkään aikaan mitään suojausta juurikin sen takia, että olisi helpompaa jättää kommentti. Spämmi sabotoi blogini kuitenkin tuossa viime kesänä niin pahasti, että oli pakko ottaa suojaus käyttöön. :(

Jane kirjoitti...

Ihana blogi ihanista koruista. Mä ainakin käyn aina lueskelemassa vaikka en jaksa kommaillakkaan. :)

Unknown kirjoitti...

Oon täällä ihastellut sun tekemiäsi koruja ja blogia muutenkin. :) Erityisesti nää lasikapussikorut on ihania! Mua kiinnostaisikin tietää, mistä oot ostanut noita kehyksiä? Reunimmaisten kehykset varsinkin on tosi nätit. Tekis mieli itsekin yrittää tehdä... :)